Veerle Peetermans

Begeleiding bij leerstoornissen en hoogbegaafdheid

Psychotherapie voor kinderen en volwassenen

OpvoedingsondersteuningMijn naam is Veerle Peetermans, mama van Maarten (°2006) en Roosje (°2012). Als kinder-kinesitherapeute heb ik jaren met heel veel plezier en passie kinderen van  0 tot 20 jaar behandeld.

Ik werkte met een heel gevarieerde doelgroep: babies en kinderen met neuromotorische problemen (ex-prematuren, kinderen met genetische of orthopedische aandoeningen…),psychomotorische problemen, kinderen met ASS, Downsyndroom… Een aantal kinderen kwamen langdurig in revalidatie na operaties en ingrepen. Het boeide me toen ook al erg om kinderen te motiveren en het beste uit zichzelf te halen, zelfs tijdens lange revalidaties. Een fijne samenwerking met de ouders en de school was bij deze kinderen zeker een prioriteit.

 

In 2010-2011 volgde ik de opleiding tot  Mesker-therapeute en ging ik mij nadien meer en meer bezighouden met kinderen met lateralisatieproblemen en de daarmee vaak gepaard gaande lees- en schrijfproblemen. Deze wetenschappelijk onderbouwde methode bood me de nodige tools om met kinderen aan de slag te gaan met lateralisatieproblemen of leerstoornissen( dyslexie, dysorthografie, beelddenken…).

 

Toen onze zoon hoogbegaafd bleek te zijn, ben ik mij daarin gaan verdiepen. Eerst door zelf veel boeken te lezen en uiteindelijk door de opleiding voor professionelen te volgen bij Hoogbloeier.

 

Na mijn opleiding bij Hoogbloeier ben ik in dit nieuwe project gesprongen: in de Breinbrug wil ik alle kennis die ik de laatste 20 jaar heb opgedaan, gaan combineren om op die manier kinderen te gaan begeleiden met leerstoornissen, hoogbegaafdheid en de combinatie van beiden.

Mijn bedoeling is om echt heel breed naar een kind te kijken. Alleen op die manier kom je tot een’ individuele en kindgerichte’ aanpak die werkt.

 

Ik vind het telkens opnieuw een heel boeiend proces om zo naar een kind te kijken in al zijn aspecten om het nadien op een niet-alledaagse, speelse maar ook effectieve, leeftijdsadequate manier te gaan begeleiden.

 

Opleidingen:

 

1998: Master in de motorische revalidatie en kinesitherapie, specialisatie Pediatrie (KU-Leuven)

1999: Bobath-therapie: ABBV

2010-2011: Mesker-therapie: Eindhoven olv Wally Van Grundsven en Dr. Charles Njiokiktjien

2016: basisopleiding en verdiepende opleiding hoogbegaafdheid: Hoogbloeier

2016: gecertificeerde‘ Ik leer anders’- coach: Agnes Oosterveen

2018: Positive Discipline Parent Educator

Alfons Servaislei 1 

2900 Schoten

info@debreinbrug.beVeerle Peetermans : 0479/83.01.78

John Sedzicki : 0496/87.91.97