Wie?

Mijn naam is Veerle Peetermans, mama van Maarten (°2006) en Roosje (°2012). Als kinder-kinesitherapeute heb ik jaren met heel veel plezier en passie kinderen van  0 tot 20 jaar behandeld.

Ik werkte met een heel gevarieerde doelgroep: babies en kinderen met neuromotorische problemen (ex-prematuren, kinderen met genetische of orthopedische aandoeningen…),psychomotorische problemen, kinderen met ASS, Downsyndroom… Een aantal kinderen kwamen langdurig in revalidatie na operaties en ingrepen. Het boeide me toen ook al erg om kinderen te motiveren en het beste uit zichzelf te halen, zelfs tijdens lange revalidaties. Een fijne samenwerking met de ouders en de school was bij deze kinderen zeker een prioriteit.


In 2010-2011 volgde ik de opleiding tot  Mesker-therapeute en ging ik mij nadien meer en meer bezighouden met kinderen met lateralisatieproblemen en de daarmee vaak gepaard gaande lees- en schrijfproblemen. Deze wetenschappelijk onderbouwde methode bood me de nodige tools om met kinderen aan de slag te gaan met lateralisatieproblemen of leerstoornissen( dyslexie, dysorthografie, beelddenken…).

 

Toen onze zoon hoogbegaafd bleek te zijn, ben ik mij daarin gaan verdiepen. Eerst door zelf veel boeken te lezen en uiteindelijk door de opleiding voor professionelen te volgen bij Hoogbloeier.

 

In 2016 ben ik gestart met de Breinbrug, een nieuw project waarin ik alle kennis die ik de laatste 20 jaar had opgedaan ben gaan combineren om op die manier kinderen te gaan begeleiden met leerstoornissen, hoogbegaafdheid en de combinatie van beiden.
                                                          

De laatste jaren ben ik mijn focus meer en meer gaan verleggen naar coaching en Mindset-training. Ik vind het ontzettend boeiend om met kinderen, jongeren en hun ouders aan de slag te gaan rond thema's als Mindset, faalangst en perfectionisme, communicatie, onderpresteren, doelen stellen.


Hoe ziet mijn mooiste leven eruit en hoe kan ik dat bereiken? Wat houdt me tegen om mijn dromen te verwezelijken? Zijn de overtuigingen die ik al lange tijd meedraag nog steeds van toepassing of mag ik ze overboord gooien om een betere versie van mezelf in de wereld te zetten.


Ik heb zelf mogen ondervinden hoe mijn leven een bocht van 180 graden heeft genomen na mijn coachingopleiding en ben dan ook ontzettend blij en dankbaar dat ik mensen kan helpen om vaardigheden te ontwikkelen die hen gaan helpen om hun doelen te bereiken.